måndag, juli 02, 2007

Biblioteksdagarna

Höjdpunkterna:

Michael Casey - Intressant presentation med en grymt snygg powerpoint. Intressant med bib2.0 som en servicemodell mer än något annat. Det visar bara igen att begreppets framväxt inom folkbiblioteksvärlden ställer krav på omformulering för att ta det till forsknings- och specialbibliotek. För att få en utblick från akademin, se Library 2.0: An Academic's Perspective.

Emma Stenström - kultur och ekonomi är som forskningsfält grymt intressant, och presentationen visade varför Emma fått pris för sin undervisning. Det ska bli intressant och se hur kultursponsring och andra liknande idéer om finansiering av kultursektorn utvecklas och omsätts till praktik i sverige under de kommande åren.

Bottennappet:

Tyckarpanelen från godmorgon världen - Om man nu blivit engagerad till biblioteksdagarna för att enligt programmet prata om "aktuella frågor inom områden som forskning, utbildning, kultur och bibliotek" så känns det bara fjantigt att de sitter och i princip bara sitter och småpratar om Göran Persson och politik i allmänhet.

Flera av föreläsningarna ligger ute på http://projects-yra.se/FOL0001

I övrigt så var nog Monks Cafe bäst, även om det inte har ett dyft med vare sig bibliotek eller konferens att göra, för det är inte mycket som kan konkurrera med en schysst trappist.

Inga kommentarer: